top of page

Shiatsu stoelmassage

Nederland telt ongeveer 400 stoelmasseurs. Met onze ergonomische stoel gaan we naar bedrijven waar we medewerkers ter plekke masseren.

Stoelmassage is geen therapie, maar draagt bijvoorbeeld wel bij aan preventie van RSI, althans zolang het deel uitmaakt van een totaalpakket aan gezonde maatregelen.

Het is niet de bedoeling dat stoelmassage wordt gezien als een behandeling of als reden om actief bewegen achterweg te laten! 

Mensen hoeven niet uit de kleren, sieraden hoeven niet af. Rug, armen, handen, hoofd en nek worden behandeld. De massage bestaat meestal uit een ontspannend deel en een activerend deel. Het eindigt met kloppingen op de rug die activeren om weer aan het werk te gaan. In een kwartier tot twintig minuten neemt de massage eventuele spanning weg waarna medewerkers weer rustig aan het werk kunnen. In sommige bedrijven maakt stoelmassage onderdeel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het bedrijf laat dan eens per week, twee weken of maand een stoelmasseur langskomen. De massage kan gegeven worden in de koffiepauze, voor of na een vergadering.

Deelnemende bedrijven vanaf 2012 tot op heden:

  • Martini ziekenhuis
  • UMCG

Bij deze ziekenhuizen behandel ik wekelijks diverse personeelsleden

en 1 x per kwartaal oncologiepatiënten in het UMCG

Voor meer informatie kunt u bellen naar:

         T: 050-5491799

         M: 06- 46 34 60 36

bottom of page