top of page
  • _

goede voornemens?


 Elk jaar nemen we ons weer nieuwe dingen voor; we willen gezonder leven, afvallen, meer rust,tijd voor elkaar enz enz.

Vaak al na de eerste maand vervallen we weer in ons oude patroon en is het opeens weer december 2012 en hebben we nog steeds niets structureels veranderd.

Sowieso is gedrag iets wat heel hardnekkig is, je moet minimaal 3 maanden iets stug volhouden eer een nieuw patroon eigen gaat worden en je het doorzet.

Verder blijkt Time management  een geweldig woord, maar daar blijft het voor velen dan ook bij. Hele agenda 's worden volgeschreven met wat er allemaal moet: "to- Do lijstjes" en dergelijke.


Nog vaker raken de meesten van ons heel erg afgeleid van alles wat we eigenlijk gepland hadden door bepaalde omstandigheden.


Herken jij je er bijvoorbeeld in dat als je net lekker zit te werken dat de telefoon gaat en je een half uur afgeleid bent door een dringende zaak van een collega, vriend of familelid?

Of dat je iets zoekt op internet en totaal iets anders aan het lezen bent en weer doorklikt naar iets wat je in een artikel vind?

Of er komen folders binnen die je "even "doorbladert

je neemt "even 'je mail door en...

Of er blijkt een deadline te zijn die je over het hoofd had gezien

iemand doet een beroep op je 

je wilt net even een uurtje iets voor jezelf doen en dan..


Vaak is een dag om en denk je; wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Voel je je ontevreden omdat je nou nog steeds niet hebt gedaan wat je je nu zo sterk had voorgenomen en op een gegeven moment geef je het in het slechtste geval maar op.


Jammer!  Soms heb je even een goede leidraad nodig zodat je de puntjes op de "i" kunt zetten en nog belangrijker: zodanig dat je ook de rust krijgt om de dingen te doen die pas echt belangrijk zijn in  het leven: tijd voor jezelf, je familie en vrienden!


Lijkt je dat een goed idee, maar v raag je je af hoe je dat voor elkaar kan krijgen? Binnenkort organiseer ik een workshop timemanagement.  Let op de maandelijkse  nieuwsbrief.


Als jij geen PLAN voor je leven maakt, maakt het leven een plan voor jou. En dat is niet altijd in jouw belang. ( Jim Rohn)


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Wat kan het Voorjaar met je doen?

Het is Lente! Ondanks het dikke pak sneeuw vanochtend is de natuur al helemaal in rep en roer, alle energie die zich in de winter heeft teruggetrokken in de aarde komt weer in beweging. Dat geldt ook

Stoelshiatsu en verpleegkundigen/ medisch personeel

Zowel in het UMCG als in het Martiniziekenhuis ben ik de afgelopen maanden  wekelijks op de werkvloer te vinden om verpleegkundigen, artsen/arts-assistenten en ander medisch personeel een stoelmassage

Comments


bottom of page