top of page
  • _

lagere spiertonus na Shiatsu stoelmassage in combi met Guasha


Vandaag kreeg ik een telefoontje van een dame die vorige week bij me was geweest omdat ze doorverwezen was via een gezamenlijke vriendin.

Doorverwijzingen zijn mensen die al een verwachting van je hebben natuurlijk , en gedreven als ik ben :-) , haal ik zoveel mogelijk uit de kast om iemand met een goed gevoel weer naar huis te laten gaan. Het liefst zou ik in 1 behandeling alles willen oplossen, maar dat gaat natuurlijk niet.


Ze zat al jaren vast in haar nek en was erg vermoeid, haar schouders waren zeer gespannen en pijnlijk. De shiatsu stoelmassage werkt altijd al heel goed, maar ik heb Guasha ingezet om de afvalstoffen die zich opgehoopt hadden in nek en schouders er krachtiger uit te halen.

(In mijn volgende blog zal ik iets vertellen over Guasha.)


Het effect: na een week belde ze me.

Ze wilde graag een nieuwe afspraak. Ze was bij haar fysiotherapeut geweest die eigenlijk een beetje uitbehandeld was met haar nek . Ze vertelde hem dat ze echt verschil voelde na de shiatsu en guasha en ook eindelijk weer eens lekker geslapen had.Ook de volgende dagen voelde alles soepeler aan en kon ze gemakkelijker bewegen.

Hij besloot een spiertonus test te doen. De tonus was aanzienlijk verminderd en hij adviseerde haar er vooral mee door te gaan.


Heb jij ook nek/schouder/rug klachten kom ook eens langs zou ik zeggen, soms is het slim om eens even iets anders uit te proberen. Sowieso is het heel goed om de spanningen uit je lichaam te halen en even helemaal te kunnen ontspannen.



2 views0 comments

Recent Posts

See All

Wat kan het Voorjaar met je doen?

Het is Lente! Ondanks het dikke pak sneeuw vanochtend is de natuur al helemaal in rep en roer, alle energie die zich in de winter heeft teruggetrokken in de aarde komt weer in beweging. Dat geldt ook

goede voornemens?

Elk jaar nemen we ons weer nieuwe dingen voor; we willen gezonder leven, afvallen, meer rust,tijd voor elkaar enz enz. Vaak al na de eerste maand vervallen we weer in ons oude patroon en is het opeens

Stoelshiatsu en verpleegkundigen/ medisch personeel

Zowel in het UMCG als in het Martiniziekenhuis ben ik de afgelopen maanden  wekelijks op de werkvloer te vinden om verpleegkundigen, artsen/arts-assistenten en ander medisch personeel een stoelmassage

bottom of page